Trakteren op school

Trakteren voor de verjaardag van je kind

Voor een kind is jarig zijn één van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vaak trakteert de jarige dan. Om te voorkomen dat de kinderen elkaar overstelpen met geschenkjes, elkaar teleurstellen of aanzetten tot snoepen, hebben we besloten dat de kinderen geen speelgoed of snoep meer mogen uitdelen.

De afgelopen jaren is het voorgekomen dat kleine cadeautjes in de traktaties zijn verwerkt. Deze cadeautjes kunnen medeleerlingen (en hun ouders) in verlegenheid brengen en wekken bovendien de verkeerde verwachtingen ten aanzien van de volgende traktatie.

Wat wel nog mag is een boek, een stuk fruit, een wafeltje, een droge koek of een stukje cake. De aankoop van een goed boek voor de hele klas is een nuttig alternatief dat niet duur hoeft te zijn. De leerkracht kan eruit voorlezen en kinderen kunnen het boek zelf lezen of inkijken. Lezen is niet alleen het aspect “leren” maar zeker ook “genieten” van de tekst en de illustraties. Let wel! Het geven van een boek is zeker geen verplichting.

Snoepgoed en speelgoed worden niet uitgedeeld. Geef dit dus a.u.b. niet mee aan uw kind.

Lees er meer over in deze folder.