Opera

Kinderopera voor kleuters en lagere scholen

Alle kleuters en leerlingen van het lager mogen op woensdagvoormiddag 20 mei 2020 naar de opera ‘Carmen’ van Georges Bizet in het OCR. We gaan voor drie voorstellingen: de kleuters; 1ste, 2de en 3de leerjaar; en tenslotte het 4de, 5de en 6de leerjaar.

Wij zijn Opera Caramba! – een reizend operagezelschap voor jonge oortjes van 2,5 tot 12 jaar. Wij brengen opera kant-en-klaar op kinderformaat en zijn op alles voorzien. Decor, belichting, kostuums, piano: wij brengen alles mee naar uw school; of we nu in een schouwburg spelen, in een refter of in een turnzaal. Het enige wat wij nodig hebben, is enkele stopcontacten en een zaal vol luisterende oortjes!

We speelden met onze eerste productie Hans & Grietje reeds 69 voorstellingen in scholen doorheen heel Vlaanderen, en bieden vanaf september 2019 daarnaast ook Carmen van Bizet aan. In bijlage vindt u beide infobrochures. U vindt er alle details, de korte inhoud, richtlijnen voor differentiatie, prijzen, contactgegevens, leeftijdsgebonden randactiviteiten… Er zijn al meer dan 60 voorstellingen geboekt voor het komende schooljaar, dus wacht niet te lang om ons te contacteren!

Opera Caramba! is opgericht door de Aalsterse operazangeres Tineke Van Ingelgem. Zij maakt carrière aan operahuizen in binnen- en buitenland, maar vindt het – als moeder van twee schoolgaande kinderen – belangrijk om haar passie voor opera en klassieke muziek al vanaf de kleuterschool door te geven. Voor Opera Caramba! omringt ze zich met topcollega’s uit de opera- en theaterwereld. Samen steken zij kinderproducties in een hip en tijdloos jasje – vergeet dus de stoffige en ouderwetse reputatie die opera soms heeft!

De zangers van Opera Caramba! zingen live en worden daarbij begeleid door een pianiste. De fysieke ervaring van een operazangeres te horen zingen op een paar meter afstand, blijft de kinderen een leven lang bij… Bovendien mogen ze ook actief deelnemen aan de show, want enkel met hun muzikale hulp komt het verhaal tot een goed einde! Dat wordt een onvergetelijke ervaring.